Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

CONFERINTA NATIONALĂ “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”

Data: 02.04.2013

Consiliul Judetean Alba in calitate de solicitant si reprezentant al Parteneriatului dintre Consiliul Judetean Alba (www.cjalba.ro), Fundatia Civitas pentru Societatea Civila (www.civitas.ro), Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare (www.structural-consulting.ro),  Centrul de Formare Continua si Evaluare Competentelor in Asistenta Sociala (www.cfcecas.ro), Die Querdenker – Austria (www.die-querdenker.

at ) a organizat în perioada - 30 martie 2013, la Alba Iulia, judet Alba.

 

CONFERINTA NATIONALA a fost o buna oportunitate de prezentare a rezultatelor obtinute pana prezent, in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, precum si de promovare de modele si bune practici de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, dar si cateva exemple de succes de la nivel european, prezentate de specialisti din: Ungaria, Turcia, Austria, Vojvodina, Germania, Anglia, Irlanda, Letonia, Grecia si Spania.

In cadrul conferintei au fost abordate si aspecte legate de: oportunitatile si limitele intreprinderii sociale; mecanismele intreprinderii sociale; conditiile necesare pentru mentinerea functionarii cu succes a intreprinderilor sociale; economia sociala ca raspuns la nevoile si resursele locale.

Proiectul se desfasoara in perioada august 2010 – iulie 2013 si isi propune promovarea unor modele functionale de economie sociala, dezvoltarea unei retele integrate de servicii sociale si crearea de intreprinderi sociale functionale contribuind in mod direct la imbunatatirea semnificativa a oportunitatilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilitati si a celor vulnerabile. Proiectul isi propune, de asemenea sa sustina si sa dezvolte un model integrat si structuri specifice cu profil de intreprinderi sociale in regiunea CENTRU precum si sa sustina initierea unor astfel de structuri in cadrul regiunilor Nord Vest, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov pe fondul promovarii eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie sociala.                                                                    

La conferinta au participat peste 100 de persoane - oficialitati judetene, reprezentanti ai institutiilor publice judetene si regionale si specialisti din Regiunea Centru, membrii echipelor celor 8 unitati de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, precum si invitati ai partenerilor din Regiunile NORD-VEST, SUD MUNTENIA si BUCURESTI-ILFOV, dar si specialisti din mai multe tari europene.

Acest proiect este finantat din Fondul Social European. Valoarea proiectului este de 16.498.506,08 (lei) din care 15.189.324,04 este valoarea nerambursabila.

Mai multe informatii cu privire la dezbaterile conferintei, imagini, precum si materialele prezentate pot fi gasite pe site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Coalitii & Retele:

» Când statul eșuează, reușesc oamenii. Ești unul dintre ei?
» Cum (mai) revoluţionăm accesul tinerilor la piaţa muncii? O posibilă soluţie din Statele Unite Citeste mai mult: adev.ro/p441yd
» Victimele POSDRU si viitoarele victime POCU trag un nou semnal de alarmă!
» Raportul întâlnirii dintre reprezentanții Ministerului de Finanțe și beneficiarii POSDRU
» Scrisoare deschisă : Victimele POSDRU trag un nou semnal de alarmă!
» Ministerul Fondurilor Europene a promis găsirea unor soluții pentru beneficiarii care au acumulat datorii în timpul implementării proiectelor POSDRU
» Răspuns ”Scrisoare deschisă cu privire la o reală aministie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene”
» Scrisoare Deschisă cu privire la o reală amnistie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene adresată Prim-Ministrului României, domnul Dacian Cioloș
» Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.
» Mai sunt 3 zile pana la inchiderea listelor pentru inscrierea la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala.
» Antreprenori sociali, semnati in favoarea intreprinderilor sociale!
» CONFERINTA NATIONALĂ “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”
» Alba: Conferinţă naţională pe tema economiei sociale la Alba Iulia
» Start Up Your Idea 2012, testează viabilitatea ideii tale si apoi transformă visul într-un business plan solid