Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.

Data: 19.05.2015

Catre:      Ministerul Afacerilor Interne, Mass-Media din România
Ref:         Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.


Stimate Domnule Ministru,
Stimati Domni Directori,
Stimati Jurnaliști,

În calitate de reprezentanți ai societății civile în CES, vă aducem la cunoștință că protestăm vehement față de maniera în care o parte din instituțiile statului și o parte din mass media din România înteleg să îsi exercite atribuțiile făcând referire la calitatea de “membru în CES” a doamnei Mihaela Gună.


Aducem la cunoștință atât organelor de anchetă, cât și mass media, că această manieră de a-și exercita atribuțiile aduce prejudicii de imagine nemeritate tuturor membrilor din CES, reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, cât și reprezentanților societatii civile din România.

Pentru a clarifica aceste aspecte vă precizăm:
1.    în calitate de reprezentanți ai societății civile considerăm că o verificare si o informare corectă prealabilă, respectând prezumția de nevinovăție, trebuie să fie o valoare deontologică  atât a ministerului public, cât și a jurnaliștilor;
2.    doamna Mihaela GUNA nu este membru CES. În conformitate cu Hotărârea de validare a CES: “Doamna Mihaela Guna se validează ca membru în noul Plen al CES, din partea societății civile, urmând să participe la ședinte începand cu data constituirii legale a noului Plen, respectiv data validării a cel puțin 24 de membri, cu condiția ca fiecare parte să fie reprezentată de cel puțin 8 persoane, conform prevederilor art. 16 alin(1) din legea 248/ 2013”. Dat fiind faptul că noul Plen nu este constutit, vă precizăm ca doamna Mihalea Guna este doar validată, NU este membru în Plenul CES, NU a participat la nici o sedință a plenului CES și considerăm că NU a putut influența vreo decizie  în calitatea dumneaei doar de membru validat al CES.

În consecință, solicităm atât Ministerului Public, cât și mass media, să facă rectificările de rigoare și să protejeze imaginea și reputația acestui organism consultativ din România.

Va multumim !

Cu consideratie,


Reprezentati ai societatii civile in CES:
Eugen Lucan,
Sorin Mierlea,
Ioan Anghel,
Loredana Urzica,
Savestita Grigorescu,
Corneliu Visoianu,
Gheorghe Chioaru

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Coalitii & Retele:

» Duminică, 20 octombrie 2019, a avut loc primul protest STOP 5G din România numit „Stop 5G - viața și proprietatea noastră mai importante decât tehnologia voastră!”
» Va solicitam sprijinul urgent in sprijinirea demersului nostru de modificare a legislatiei tutunului in vederea scaderii consumului de tutun in randul copiilor.
» Când statul eșuează, reușesc oamenii. Ești unul dintre ei?
» Cum (mai) revoluţionăm accesul tinerilor la piaţa muncii? O posibilă soluţie din Statele Unite Citeste mai mult: adev.ro/p441yd
» Victimele POSDRU si viitoarele victime POCU trag un nou semnal de alarmă!
» Raportul întâlnirii dintre reprezentanții Ministerului de Finanțe și beneficiarii POSDRU
» Scrisoare deschisă : Victimele POSDRU trag un nou semnal de alarmă!
» Ministerul Fondurilor Europene a promis găsirea unor soluții pentru beneficiarii care au acumulat datorii în timpul implementării proiectelor POSDRU
» Răspuns ”Scrisoare deschisă cu privire la o reală aministie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene”
» Scrisoare Deschisă cu privire la o reală amnistie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene adresată Prim-Ministrului României, domnul Dacian Cioloș
» Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.
» Mai sunt 3 zile pana la inchiderea listelor pentru inscrierea la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala.
» Antreprenori sociali, semnati in favoarea intreprinderilor sociale!
» CONFERINTA NATIONALĂ “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”
» Alba: Conferinţă naţională pe tema economiei sociale la Alba Iulia
» Start Up Your Idea 2012, testează viabilitatea ideii tale si apoi transformă visul într-un business plan solid