Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti

Data: 04.06.2014

Economia sociala  - cu cartile pe fata

 

Cum mai arata economia sociala din Romania? Ce ne spun datele statistice? Cat de important este acest sector? Ce reglementari si finantari sunt de actualitate pentru economia sociala din Romania?

 

Despre toatea acestea in Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti, organizata de Institutul de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

 

Aflata la a 4a editie, Conferinta Nationala a Economiei Sociale va avea loc anul acesta sub genericul  "Economia sociala - actor cheie al bunastarii si echitatii sociale" in Bucuresti in data de 5 iunie 2014, la Centrul de Conferinte al Institutului National de Statistica, situat pe B-dul Libertătii nr 16, sector 5 .

 

Deja o traditie, Conferinta va prilejui intalnirea dintre practicienii din sector, principalele organizatii umbrela, cercetatori si decidenti pentru a discuta evolutiile pe baza celor mai recente cercetari. In plus, Conferinta va fi un prilej pentru actorii din acest sector, asociatii, fundatii, cooperative, case de ajutor reciproc sa se reuneasca si sa discute problemele de interes comun.

 

In cadrul Conferintei se vor lansa rezultatele primei analize macro-economice a sectorului si anume Conturile satelit ale economiei sociale consolidate si conectate la conturile nationale, date colectate si analizate in conformitate cu o metodologie europeana in colaborare cu Centrul National de Pregatire in Statistica pe baza datelor oferite de Institutul National de Statistica.

De asemenea, in cadrul Conferintei se va lansa si Atlasul Economiei Sociale - editia 2014, se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie si politica publica si sursele de finantare pentru acest sector, cu precadere din fondurile europene.

 

Actiunea face parte din proiectul Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!, finantat de Comisia Europeana, Directia Generala Intreprinderi si Industrie, apelul de proiecte „Impactul economic al intreprinderilor sociale” (Economic impact of social enterprises).

 

Agenda preliminara a evenimentului este disponibila la acest link. Va puteti inscrie prin completarea formularului de inscriere disponibil la acest link pana la data de 30 Mai 2014.

 

Participarea la conferinta se va face in limita locurilor disponibile.Participantii selectati vor primi un email de confirmare pana cel tarziu 3 Iunie 2014. Se va acorda prioritate organizatiilor din economia sociala asociatii, fundatii, case de ajutor reciproc, cooperative, alte organizatii cu preocupari in domeniul antreprenoriatului social si cercetatorilor din domeniu. Costurile de cazare si transport nu vor fi decontate de catre organizatori.

 

Pentru orice intrebari va rugam sa ne contactati la adresa de email irina.opincaru@fdsc.ro sau la telefon 021.310.01.77/81/82/83, persoana de contact Irina Opincaru, cercetator Institutul de Economie Sociala - un program al FDSC.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Fundatii:

» Structurile Comunitare Consultative in vizorul Fundatiei World Vision Romania
» Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti
» Targ de Economie Sociala în cadrul ediției cu numărul 22 a Conferinței Anuale Volonteurope
» 166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale
» Fundația Soros organizează evenimentul cu tema ”Economia socială în satele românești”
» Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat
» Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU
» Romii crează intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj
» Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala
» Colaboratori pentru programul Arta. Comunitate. Transformare
» Spectacol si Targ de produse in Promenada din Codlea
» Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel
» Peleti si bricheti din biomasa, ferma integrata de albine, procesarea fructelor si legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural
» Fundatia de Sprijin Comunitar lanseaza proiectul “Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural”
» Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE
» 10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine
» Se lanseaza Raportul privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru
» Organizatiile neguvernamentale: Fundatii - scurta descriere
» Concert caritabil pentru Centrul “Orizonturi noi”
» Seara de Antreprenoriat Social - Clinica Motivation
» Participare record la ONGFest – Targul Economiei Sociale: peste 55 000 de persoane
» Dezvoltare rurala prin activitati de economie sociala in 24 de localitati
» Se deschide la Bucuresti primul magazin social din Romania
» Invitatie in cadrul unui proiect de economie sociala: Vizita de studiu la Unitatea Protejata Pentru Voi
» Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane
»