Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine

Data: 15.02.2012

Sambata, 11 februarie, Fundatia Blue Heron a sarbatorit 10 ani de activitate, la editia jubiliara a Valentine’s Day Charity Ball, in prezenta a doua sute de invitati din mediul de afaceri, corpul diplomatic, societatea civila si presa, la Hotel Pullman World Trade Center.

Evenimentul anual de traditie Valentine’s Day Charity Ball are drept scop strangerea de fonduri pentru Programul de Burse Universitare si Dezvoltare Personala desfasurat de Fundatie in beneficiul tinerilor orfani sau abandonati din centrele de plasament din Romania.

Andreea Marin Banica a primit premiul umanitar Forget-Me-Not pentru implicare remarcabila in cauzele societatii civile.

In discursul ei de multumire, Andreea Marin Banica a subliniat cat de important si necesar este gestul de a darui, de a-i ajuta pe tinerii care merita o soarta mai buna.


Printre personalitatile care s-au alaturat cauzei Fundatiei au fost Marina Sturdza, Steven si Valeria van Groningen, castigatorii distinctiei Forget-Me-Not de anul trecut, Larisa Popa, Miss Universe Romania si ambasadoare a Fundatiei Blue Heron, Cabral si Andreea Ibacka, Catalina Mustata, Virgil Iantu, Anca Rusu si Stefan Lungu. 

In ultimii sase ani, eforturile Fundatiei s-au concentrat pe Programul de Burse Universitare si Dezvoltare Personala dedicat studentilor merituosi cu situatii materiale precare, provenind din centre de plasament. Pana in prezent, in jurul acestei cauze, Fundatia a creat o comunitate formata din 730 de donatori din Statele Unite si din Romania, 160 de bursieri, tineri cu o pregatire academica temeinica, 100 de mentori si 300 de voluntari.
 
Editia aniversara a Valentine’s Day Charity Ball este un prilej de bucurie, un motiv de a celebra rezultatele unei activitati sustinute de 10 ani in care am pus suflet si determinare. Multumim sustinatorilor care au oferit, de-a lungul timpului, o mana de ajutor tinerilor dezavantajati care aveau nevoie de o sansa. Datorita lor, Fundatia Blue Heron va continua sa redea tinerilor orfani sau abandonati speranta unui viitor mai bun, prin educatie si dezvoltare personala, in ciuda conditiilor economice potrivnice”, a declarat Stefania Magidson, Presedintele Fundatiei Blue Heron.

In cei 10 ani de existenta Fundatia Blue Heron a strans peste 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite si din Romania. Donatiile au fost investite in educatia a 2860 de tineri dezavantajati, dintre care 160 de bursieri. Suntem mandri de realizarile de pana acum si vom continua sa ne dezvoltam si in viitor”, a declarat Mike Costache, directorul de strategie si fundraising al Fundatiei Blue Heron.

Valentine’s Day Charity Ball a adus in fata invitatilor marturiile emotionante ale bursierilor cu succese remarcabile si ale mentorilor care i-au indrumat si sprijinit moral, devenindu-le, in multe cazuri, prieteni de suflet. Balul a fost prilejul de a-i aduce impreuna pe bursierii Blue Heron, cu povestile, reusitele si daruirea lor, si pe cei care ii sustin, prin contributiile lor. Sponsorii si donatorii au avut astfel ocazia sa vada rezultatele exceptionale ale ajutorului pe care il ofera. Florin Petrachi, pictor si bursier Blue Heron, a expus 10 lucrari la eveniment si a donat integral Fundatiei sumele obtinute din vanzare.

Casa de licitatii de arta Artmark a fost, pentru al doilea an, partener al Valentine’s Day Charity Ball, organizand o licitatie din colectii exclusiviste. Au fost puse in licitatie 36 de lucrari de arta moderna si contemporana, printre care capodopere semnate de artisti precum Stefan Luchian, Constantin Piliuta, Corneliu Baba si Iosif Iser. Recordul serii l-a inregistrat un peisaj de Stefan Luchian, adjudecat pentru 25.000 euro. Artmark a donat cauzei Blue Heron integral taxa de licitatie.
Artistii plastici Miruna Budisteanu si Iulian Sebastian Bordianu au donat, de asemenea, lucrari in beneficiul Programului de Burse Universitare Blue Heron.

Oaspetii Fundatiei s-au bucurat, in premiera, de prezentarea a doua colectii de moda, intr-un defileu sustinut de finalistele Miss Universe Romania: Colectia 10 by Cristian Buca, o serie de 10 machiaje de compozitie inspirate de 10 evenimente petrecute in anii de existenta ai Fundatiei si prezentarea de rochii de seara marca Alexia Designs.

Gogu Neagoe, caricaturistul inscris in Cartea Recordurilor, a realizat pro bono peste 150 de caricaturi ale invitatilor care si-au dorit o astfel de amintire de la Bal.

Din programul artistic al serii nu au lipsit doua momente muzicale de exceptie, in interpretarea Dianei Hetea si a trupei BENETONE Band.

Datorita fondurilor stranse la Bal, Fundatia Blue Heron va continua sa sustina evolutia academica a aproape 100 de tineri si in anul universitar 2012 - 2013.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Fundatii:

» Structurile Comunitare Consultative in vizorul Fundatiei World Vision Romania
» Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti
» Targ de Economie Sociala în cadrul ediției cu numărul 22 a Conferinței Anuale Volonteurope
» 166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale
» Fundația Soros organizează evenimentul cu tema ”Economia socială în satele românești”
» Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat
» Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU
» Romii crează intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj
» Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala
» Colaboratori pentru programul Arta. Comunitate. Transformare
» Spectacol si Targ de produse in Promenada din Codlea
» Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel
» Peleti si bricheti din biomasa, ferma integrata de albine, procesarea fructelor si legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural
» Fundatia de Sprijin Comunitar lanseaza proiectul “Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural”
» Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE
» 10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine
» Se lanseaza Raportul privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru
» Organizatiile neguvernamentale: Fundatii - scurta descriere
» Concert caritabil pentru Centrul “Orizonturi noi”
» Seara de Antreprenoriat Social - Clinica Motivation
» Participare record la ONGFest – Targul Economiei Sociale: peste 55 000 de persoane
» Dezvoltare rurala prin activitati de economie sociala in 24 de localitati
» Se deschide la Bucuresti primul magazin social din Romania
» Invitatie in cadrul unui proiect de economie sociala: Vizita de studiu la Unitatea Protejata Pentru Voi
» Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane
»