Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala

Data: 08.05.2012

Prima fabrică de mozaic ceramic cu finanțare europeană a fost inaugurată de Fundația Dezvoltarea Popoarelor

Proiect Mozaic SRL este prima firmă din România care demarează producția de mozaic ceramic sub finanțare europeană, având la bază conceptul de întreprindere socială. Fabrica de mozaic este o inițiativă a Fundației Dezvoltarea Popoarelor (FDP) realizată în cadrul proiectului ”Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale” în colaborare cu grupul de firme Menatwork.


Inaugurarea Fabricii a avut loc joi 3 mai 2012, în prezența ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop de București, ES Mario Cospito –ambasadorul Italiei la București, a doamnei Maria Moța – consilier al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a doamnei Violeta Barbu, președinta FDP și a peste 130 persoane reprezentanți ai autorităților publice, companiilor și ai organizațiilor neguvernamentale.

Parteneriatul dintre Fundația Dezvoltarea Popoarelor și grupul de firme Menatwork a fost definit de doamna Violeta Barbu, președinta FDP ca o ”prietenie operativă” având ca scop binele comun.

”Opera, firma nu reprezintă un scop în sine. Ceea ce este pus în joc este mult mai mult: este educația persoanei. Fără muncă, fără posibilitatea de a construi și de a fi protagonist al propriei vieți o persoană nu întelege cine este. Punctul esential este educatia persoanei. Este ideea unui “eu” care construiește, care dorește, care muncește, care poate astfel să devină protagonist al propriei vieți”, a declarat în cadrul discursului inaugural Simona Carobene, managerul proiectului în cadrul FDP.

Fabrica de mozaic va crea într-o primă fază 12 locuri de muncă pentru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, care au trăit în instituţii de protecţie socială și pe care FDP îi sprijină în parcursul de integrare socială şi profesională. Fabrica are o suprafață de 300 de metri pătrați, fiind dotată cu utilaje italiene de ultimă generație. Realizarea acestui tip de produs implică un grad mare de manufacturare dar și o viziune artistică în ceea ce privește designul. În fabrică se vor realiza atât mozaicuri de serie, cât și concepte premium, care se vor construi pe comandă, în colaborare cu designeri specializaţi.

”A da de lucru înseamnă deja a fi responsabil din punct de vedere social, de aceea această inițiativă consider că reprezintă – socialul la pătrat -”, a declarat în cadrul evenimentului inaugural domnul Luigi Caverni, administratorul  grupului MENATWORK.

Demararea acestei acţiuni face parte dintr-un proiect mai amplu al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, care se numeşte „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale”, şi se va derula în perioada iulie 2010- iunie 2013. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unor noi modele de economie socială la nivelul a 4 Regiuni din România (Bucureşti-Ilfov, Vest, Nord-Vest și Sud–Muntenia), în scopul facilitării accesului a 240 de persoane excluse sau expuse riscului de excluziune socială pe piața muncii și al promovării unei societăți incluzive.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Fundatii:

» Structurile Comunitare Consultative in vizorul Fundatiei World Vision Romania
» Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti
» Targ de Economie Sociala în cadrul ediției cu numărul 22 a Conferinței Anuale Volonteurope
» 166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale
» Fundația Soros organizează evenimentul cu tema ”Economia socială în satele românești”
» Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat
» Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU
» Romii crează intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj
» Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala
» Colaboratori pentru programul Arta. Comunitate. Transformare
» Spectacol si Targ de produse in Promenada din Codlea
» Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel
» Peleti si bricheti din biomasa, ferma integrata de albine, procesarea fructelor si legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural
» Fundatia de Sprijin Comunitar lanseaza proiectul “Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural”
» Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE
» 10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine
» Se lanseaza Raportul privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru
» Organizatiile neguvernamentale: Fundatii - scurta descriere
» Concert caritabil pentru Centrul “Orizonturi noi”
» Seara de Antreprenoriat Social - Clinica Motivation
» Participare record la ONGFest – Targul Economiei Sociale: peste 55 000 de persoane
» Dezvoltare rurala prin activitati de economie sociala in 24 de localitati
» Se deschide la Bucuresti primul magazin social din Romania
» Invitatie in cadrul unui proiect de economie sociala: Vizita de studiu la Unitatea Protejata Pentru Voi
» Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane
»