Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE

Data: 16.02.2012

Fundatia PAEM ALBA implementeaza pe o durata de 36 luni, in parteneriat cu Asociatia PAKIV Romania si Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A.(Grecia) proiectul "Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj „ROMA-RE”, in cadrul Fondului Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”. Domeniul major de interventie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. 

Proiectul are un buget in valoare totală de 20.840.071,00 RON, din care asistenta financiara nerambursabila 20.423.269,00 RON reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului, iar contributia solicitantului si partenerilor este de 416.802 RON, reprezentand 2% din valoarea eligibila a proiectului.


Obiectivul principal al proiectului il reprezinta eliminarea excluziunii sociale si ocupationale, de pe piata muncii a persoanelor de etnie roma, prin asigurarea egalitatii de sanse si combaterea discriminarii, constituirea structurilor de sprijin (centrelor de resurse) pentru structurile economiei sociale si infiintarea intreprinderilor sociale care vor contribui la promovarea integrarii pe piata muncii si in societate a grupurilor vulnerabile, precum si promovarea conceptului de dezvoltare durabila.

In cadrul proiectului functioneaza 5 centre de resurse (structuri de sprijin), respectiv 1 structura centrala la Alba Iulia si 4 structuri regionale la Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca si Craiova. Personalul care functioneaza in cele 5 structuri de sprijin, inclusiv specialisti de etnie roma este alcatuit din personal instruit in domeniul economiei si incluziunii sociale.

"Centrele de resurse vin in sprijinul persoanelor de etnie roma cu urmatoarele categorii de servicii: consiliere (sociala, psihologica, juridica si antreprenoriala), asistenta-orientare profesionala; sprijin in cautarea unui loc de munca; programe de pregatire initiala (viitori antreprenori sociali si viitori angajati in intreprinderea sociala) care vor cuprinde alfabetizare, redactare CV, competente de comunicare, cunostinte privind drepturile sociale si profesionale; programe de formare pentru antreprenori social-candidati si/sau viitori angajati în intreprinderea sociala, pe teme privind economia sociala si antreprenoriatul social”, a mentionat d-nul Nicolaie Moldovan, managerul proiectului.

Prin infiintarea acestor structuri de sprijin se urmareste participarea persoanelor din grupul tinta (care au finalizat pregatirea initiala), la programe de formare; sprijin pentru infiintarea intreprinderilor sociale de catre grupurile vulnerabile (Plan de afaceri, principii de baza aferente organizarii/functionarii intreprinderii, colectarea/gestionarea materialelor de ambalaj); sprijinirea si dezvoltarea retelelor între intreprinderile sociale existente, nou infiintate si alte tipuri de intreprinderi.

Pentru mai multe detalii despre proiect: Persoana de contact Iulia MANOLESCU-DAN, Responsabil PR, FUNDATIA PAEM ALBA, Str. Bucovinei, nr.6, Tel./Fax 0258 818488, iulia.dan@paemalba.ro.

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Fundatii:

» Structurile Comunitare Consultative in vizorul Fundatiei World Vision Romania
» Date statistice si politici publice pentru sectorul economiei sociale la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti
» Targ de Economie Sociala în cadrul ediției cu numărul 22 a Conferinței Anuale Volonteurope
» 166 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa au finalizat în luna iunie cursurile de competenţe antreprenoriale
» Fundația Soros organizează evenimentul cu tema ”Economia socială în satele românești”
» Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat
» Pozitia ADV Romania cu privire la raspunsul AM POSDRU
» Romii crează intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj
» Fabrica de mozaic ceramic avand la baza conceptul de intreprindere sociala
» Colaboratori pentru programul Arta. Comunitate. Transformare
» Spectacol si Targ de produse in Promenada din Codlea
» Chance For Life si GDF SUEZ Energy Romania pentru o Scoala Altfel
» Peleti si bricheti din biomasa, ferma integrata de albine, procesarea fructelor si legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural
» Fundatia de Sprijin Comunitar lanseaza proiectul “Sansa la educatie pentru copiii din mediul rural”
» Structuri de sprijin functionale in cadrul proiectului " Romii creeaza intreprinderi sociale de reciclare a materialelor de ambalaj ROMA-RE
» 10 ani, 1 milion de dolari investiti, 2860 de destine schimbate in bine
» Se lanseaza Raportul privind nevoile si potentialul profesional al fortei de munca din randul persoanelor cu dizabilitati din regiunile Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia si Centru
» Organizatiile neguvernamentale: Fundatii - scurta descriere
» Concert caritabil pentru Centrul “Orizonturi noi”
» Seara de Antreprenoriat Social - Clinica Motivation
» Participare record la ONGFest – Targul Economiei Sociale: peste 55 000 de persoane
» Dezvoltare rurala prin activitati de economie sociala in 24 de localitati
» Se deschide la Bucuresti primul magazin social din Romania
» Invitatie in cadrul unui proiect de economie sociala: Vizita de studiu la Unitatea Protejata Pentru Voi
» Noi modele de economie sociala pentru favorizarea accesului pe piata muncii a 240 persoane
»