A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală

Data: 11.01.2012

În cadrul campaniei „Eu cum ajung la școală?”, World Vision România lansează un nou produs destinat strângerii de fonduri

Începând cu luna ianuarie, cei care doresc să sprijine campania World Vision – „Eu cum ajung la școală?” – o pot face acum și în cadrul restaurantelor Pizza Hut și KFC din toată țara, prin intermediul donațiilor punctuale în valoare de 5 lei. În schimbul acestei sume, donatorii vor primi un magnet inscripționat cu numele campaniei.

Acțiunea se va desfășura până la sfârșitul lunii februarie, iar fondurile strânse vor fi utilizate pentru a achiziționa unul sau două microbuze școlare pentru 150 de copii din comuna vasluiană Rebricea, care merg pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală.


Județul Vaslui este unul dintre cele mai sărace județe din țară, fiind, totodată, una dintre cele mai  sărace regiuni din Europa. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat școala în prima jumătate a anului școlar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon școlar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural. Din discuțiile pe care reprezentanții World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat școala, reiese că un factor favorizant îl reprezintă sărăcia, dar și distanța foarte mare până la școala care asigură ciclul gimnazial în comună.

Prin lansarea magneților destinați strângerii de fonduri, World Vision România face încă un pas pentru a le putea oferi copiilor din comuna Rebricea, județul Vaslui, șansa la un viitor mai bun. Astfel, toate fondurile strânse în urma donațiilor punctuale vor fi folosite pentru a achiziționa unul sau două microbuze care să asigure accesul elevilor la școală.  Cu doar 5 lei, fiecare va putea oferi șansa unui copil de a privi cu mai multă încredere spre viitor.

„Știm de la familiile copiilor cât de greu le este să se trezească în fiecare zi la ora 5:30 – 6:00 și să meargă zeci de kilometri, pe jos, până la școală, indiferent de vreme. Prin campania <<Eu cum ajung la școală?>> ne dorim să schimbăm realitatea tristă a acestor copii și să le oferim șansa la un viitor mai bun, iar parteneriatul cu Pizza Hut si KFC  reprezinta un sprijin important pentru a ne atinge obiectivul” a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România.

Pentru susținerea financiară a campaniei, World Vision România pune la dispoziție și două numere de telefon in rețeaua Romtelecom: 
  • 0900 900 090 pentru a dona 5 euro și 
  • 0900 900 092 pentru a dona 10 euro
Totodată, cei care doresc să vină în ajutorul celor 150 de copii, pot intra pe site-ul organizatiei, la sectiunea Microbuzul și să doneze o sumă la alegere, în intervalul 30 de lei – 200 de lei.

Alătură-te campaniei „Eu cum ajung la școală?” și ajută-ne să cumpărăm microbuzele pentru 150 de copii care sunt nevoiți să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală. Gestul tău poate face diferența.

sursa: www.romaniapozitiva.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Campagnes:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale
» Demaram campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale. Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia:
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» ZILELE SPERANTEI pentru persoanele fara adapost
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
»
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
»
»
»
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj