A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !

Data: 01.11.2018

Tribunalul București-Secția I-a penală
Dosar nr. 29255/299/2018
Complet DL36  Obiect: Contestaţie măsuri preventive 
Termen: 2.11.2018
 
Domnule Președinte,

Subscrisa Asociaţia Pentru Apărarea Libertăţilor Publice, cu sediul mentionat în antet, prin reprezentant legal, conform art. 61 și urm. C.proc.civ., art. 21 din Constituția României și art.

6 din CEDO, prin prezenta formulează


     CERERE DE AMICUS CURIAE 

în sprijinul și apărarea contestatorior-inculpați  Ștefan Mihai ș.a. (7 inculpați), solicând instanței de judecată să considere cazurile, situațiile și argumentele de interpretare și jurisprudență în vederea respectării drepturilor inculpaților ca persoane acuzate în materie penală. 
Subliniem în primul rând că procesul/procesele legate de  adunarea publică din 10 august din 10 august sunt procese politice-rugăm să fie considerate următoarele aspecte (care provin din informații de interes public): 
-participanții la adunare, cetățeni români stabiliți în străinătate, au fost supuși unor controale de către autorități, anterior meetingului (de exemplu, controale din partea RAR etc. pentru cei care se deplasau cu autoturisme, care au generat campania MU...PSD);
-există indicii de implicare a unor organizații politice și de influențare ocultă, subterană a activității instituțiilor publice-și în special a Jandarmeriei Române;
-planul de organizare/măsuri al autorităților  (blocarea ieșirilor de metrou, interzicerea traficului etc.), dublate de acțiunea ca veritabil agent provocator a Jandarmeriei Române (evacuarea Pieței Victoriei, lansarea de proiectile cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților pașnici) au creat (deliberat, cu intenție) o stare de tensiune, provocare, care să determine escalarea violenței pentru a compromite ideile (pașnice) ale manifestației; această acțiune se pare că a fost dublată de acțiunea unor persoane violente (”galeriile”), care au acționat  în scopul de a provoca și escalada violența (au fost identificați chiar reprezentanți ai autorităților prezenți, iar în unele cazuri în mod vădit, aflați în executarea unuor ordine nelegale, jandarmii au acționat cu brutalitate);
-aceste persoane-instigatori, complici la utilizarea și depășirea forței legitime și deturnarea unei adunări publice de la scopul pașnic nu au fost identificați până în prezent, fiind în schimb dispuse măsuri represive-arestarea preventivă a unor persoane care se pare că au fost simpli participanți la adunarea publică.
Ne desolidarizăm și nu încercăm să justificăm/legitimăm violența, sub orice formă. Acțiuni violente îndreptate împotriva jandarmilor aflați în misiune, dacă au produs vătămări acestora, trebuie investigate, cu identificarea atât a autorilor, cât și a victimelor.               Însă prezentarea parțială, scoasă din context, trunchiată, manipularea procedurilor judiciare (nu în scopul aflării adevărului), lipsa de reacție a autorităților (invocată chiar ca motiv de arestare, sau posibilitatea ca inculpații să influențeze martorii-persoane din mulțime care nu pot fi identificate sunt argumente derizorii și o motivare injustă).
Având în vedere circumstanțele personale ale inculpaților, apreciem că este excesivă judecarea acestora în stare de arest, o măsură lipsită de proporționalitate. 
Prezenta cauză este monitorizată de asociația noastră, și, cu acordul petenților, deciziile organelor judiciare vor fi făcute publice. O listă a organizațiilor care au aderat la prezenta va fi făcută publică în termen scurt, împreună cu demersuri adecvate (sesizarea Comisiei Europene, a Inspecției Judiciare  etc.). Dacă instanțele vor aprecia necesar, putem pune la dispoziție o listă cu martori, participanți la adunarea publică, care pot depune mărturie în legătură cu desfășurarea faptelor.
 
 2.11.2018      Președinte,
           av. Georgescu Cătălin

DOMNULUI PREȘEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCUREȘTI

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Campagnes:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale
» Demaram campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale. Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia:
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» ZILELE SPERANTEI pentru persoanele fara adapost
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
»
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
»
»
»
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj