A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final

Data: 02.02.2012

Campania nationala „ROMANIA de IMPACT”, organizata de Fundatia Noi Orizonturi, a  aratat o alta fata a Romaniei: implicata, activa, de succes. Desfasurata in perioada 29 noiembrie 2011 – 1 februarie 2012, campania a promovat cea mai mare miscare de tineret din tara – Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT, deschise in peste 150 de scoli.

„ROMANIA de IMPACT” a adus in atentia publicului implicarea tinerilor in comunitate ca solutie de combatere a apatiei civice si dezvoltare durabila a societatii. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare miscare nationala de tineret, un program educational in care anual peste 3.000 de tineri (12-18 ani) si peste 400 de voluntari se implica pentru binele comun invatand, distrandu-se si realizand proiecte in folosul comunitatii.

Tinerii si voluntarii din Programul IMPACT sunt adevarate povesti de succes si modele demne de urmat.


In cadrul campaniei, tinerii din Cluburile IMPACT au propus peste 30 de proiecte de serviciu in folosul comunitatii. Prin aceste proiecte, tinerii IMPACT isi propun ca si in 2012 sa continue sa puna Romania pe roti prin propriile forte. Descrierea proiectelor este disponibila pe pagina de Facebook a Fundatiei Noi Orizonturi.

Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare sociala unde tinerii invata sa identifice probleme din comunitate, sa gandeasca si sa lucreze impreuna, sa scrie si sa implementeze proiecte in folosul comunitatii. Realizand astfel de proiecte si participand la activitatile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetațenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. Anual, Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT realizeaza peste 380 de proiecte de serviciu in folosul comunitatii.

Programul IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Actiune, Comunitate, Tineri) este un program educational extracurricular derulat de Fundatia Noi Orizonturi in peste 150 de scoli. Cluburile IMPACT combina invatarea, distractia si serviciul in folosul comunitatii pentru a ajuta tinerii sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. Implicandu-se saptamanal in activitatile 
Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetațenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. IMPACT ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, capabili sa-si transforme propria viata si comunitatea in care traiesc in mod pozitiv. Avand la baza o strategie de invațare prin experienta, IMPACT foloseste pedagogia serviciului in folosul comunitatii pentru a combate apatia civica si a incuraja tinerii sa devina cetateni activi si implicati pentru binele comun. Programul IMPACT este recunoscut ca model de buna practica de experti internationali in domeniul dezvoltarii tinerilor si a fost replicat la nivel international, 12 cluburi IMPACT fiind deschise in Honduras, 4 in SUA, si 4 in Republica Moldova.  

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Campagnes:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale
» Demaram campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale. Până în prezent, la nivel naţional au fost acordate atestate pentru 81 de întreprinderi sociale, din care 6 au primit şi marca socială care dovedește statutul de întreprindere socială de inserție.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia:
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» ZILELE SPERANTEI pentru persoanele fara adapost
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
»
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
»
»
»
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj