A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Data: 07.01.2011

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) desfasoara incepand cu 1 iulie 2010,  proiectul  „Economia Sociala - O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In cadrul acestui proiect la nivelul Regiunii  Sud- Est  impreuna cu conducerea Penitenciarului Braila, au fost  selectati pe parcursul lunii noiembrie un numar de 16 participanti pentru prima serie de curs pentru bucatari. Selectia s-a realizat cu respectarea cerintelor legislatiei in vigoare, nivelul de studii obligatoriu si avizul acordat de medicul din penitenciar „apt pentru a urma cursul de bucatar”. Cursul este de nivel 2 de calificare, a inceput in data de 7 decembrie 2010 si dureaza 6 luni.Absolventii cursului au astfel sansa sa se califice in meseria de bucatar, urmand ca dupa finalizarea cursului, o parte sa fie angajati la bucataria penitenciarului. La iesirea din detentie vor putea sa fie angajati in structuri ale economiei sociale sau la partenerii de proiect.
 
Prin acest proiect Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED)  sustine persoanele private de libertate sa-si schimbe esential modalitatile de petrecere a timpului in perioada detentiei astfel incat sa participe la restructurarea vietii si a comportamentului lor ajungand sa-si programeze in mod eficient, inca din perioada in care se afla in detentie, posibilitatile de reinsertie sociala.

Persoane de contact:

Camelia Tancau – Manager Proiect, tel/fax: +40 21 3365245; Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana – CRED

Nicoleta Tancau – Asistent manager – tel/fax - 40 21 3365245;

Coman Sarafolean – Coordonator regional – Regiunea Sud-Est, tel: +40 0728 240 139

Maria Jerlaeanu - Responsabil cu instruirea - jerlaeanu_m@yahoo.com

Simona Cioara - Purtatorul de cuvant din Penitenciarul Braila

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: