A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Economie Sociala intre incluziune, responsabilitate corportatista si antreprenoriat social

Data: 01.02.2011

In data de 8 februarie 2011, Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana -CRED va organiza o masa rotunda cu titlul Economie Sociala intre incluziune, responsabilitate corportatista si antreprenoriat social. Acest eveniment va avea ca scop evidentierea relatiei dintre sectorul de afaceri si cel neguvernamental In contextul promovarii unor programe de incluziune destinate categoriilor cele mai vulnerabile si a dezvoltarii economiei sociale In Romania.
Masa rotunda este o activitate In cadrul proiectului Economia Sociala - O noua provocare In insertia pe piata muncii a detinutilor, finantat prin Fondul Social European - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Obiectivul general al proiectului consta In dezvoltarea mecanismelor si instrumentelor de economie sociala In vederea cresterii sanselor de insertie pe piata muncii pentru persoanele private de libertate.Evenimentul va evidentia modele de succes privind responsabilitatea sociala corporatista care pot asigura un nivel ridicat de transferabilitate de la o regiune la alta, de la un grup de beneficiari la altul, de la sectorul de afaceri catre cel neguvernamental, prin creearea de noi Intreprinderi sociale.
Agenda mesei rotunde cuprinde prezentari ale experientei si expertizei atat a sectorului de afaceri cat si a celui nonguvernamental privind importanta programelor de incluziune sociala si a responsabilitatii sociale corporatiste pentru categoriile cele mai defavorizate, pentru a putea sa diseminam aceste modele de buna practica spre alte zone geografice si In beneficiul unor categorii sociale mai speciale de beneficiari cum ar fi tinerii delincventi sau detinuti.


In cadrul evenimentului, va fi lansat site-ul
www.economiesociala.net. Portalul este gandit astfel Incat exemplele particulare sa fie evidentiate prin bune practici, experientele relevante sa fie validate prin cercetari nationale, internationale sau analize comparate care sa conduca In final la asumarea de politici responsabile si coerente care sa sustina economia sociala ca sector si includerea ei In legislatia destinata penitenciarelor.

Persoane de contact In cadrul CRED:
Camelia Tancau Manager Proiect
Corina Atanasiu Coordonator Centrul de Resurse pentru Economia Sociala - CERES
Eugen Lucan Membru CESE, Expert economie sociala - Centrul de Resurse pentru Economia Sociala CERES

Tel/fax: +40 21 336 52 45

office@economiesociala.net
www.EconomieSociala.net
www.cred.org.ro
tancaucamelia@yahoo.com

sursa http://www.comunicatemedia.ro/Economie_Sociala_intre_incluziune_responsabilitat_ic42354.html

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: