A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Data: 25.05.2011

Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) desfasoara incepand cu 1 iulie 2010,  proiectul  „Economia Sociala - O noua provocare in insertia pe piata muncii a detinutilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

In cadrul activitatii de asigurare a vizibilitatii acestui proiect, in data de 11 mai 2011 a fost organizata o sesiune demonstrativa in care detinutii participanti la cursul de bucatari din Penitenciarul Braila au avut sansa sa gateasca in bucataria si cu ustensilele profesioniste din cadrul Scolii de Bucatari Bella Italia. Sesiunea demonstrativa s-a desfasurat in prezenta angajatilor Centrului Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana, managementului penitenciarelor Braila si Tichilesti, invitati speciali din penitenciare si organizatii care deruleaza proiecte in penitenciare din Danemarca, Norvegia, Belgia, UK, mass-media.

 

Demonstratia a constat in executarea unei retete necunoscute, la prima vedere, de complexitate ridicata. Directorul executiv al Scolii de bucatari, dna. Cerasela Lungu, a apreciat ca toti participantii detinuti au excelat in calitatea pregatirii si a prezentarii produselor.

Dupa sesiunea demonstrativa, tot in cadrul scolii, a fost organizat un focus grup cu participantii la eveniment in care au fost discutate si apreciate elementele de noutate in contextul insertiei pe piata muncii a detinutilor in Romania.

 

Prin acest proiect Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED)  sustine persoanele private de libertate sa-si schimbe esential modalitatile de petrecere a timpului in perioada detentiei astfel incat sa participe la restructurarea vietii si a comportamentului lor ajungand sa-si programeze si structureze in mod eficient inca din perioada in care se afla in detentie posibilitatile de reinsertie sociala.

 

Persoane de contact: 

Camelia Tancau – Manager Proiect, tel/fax: +40 21 3365245; Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana – CRED

Coman Sarafolean – Coordonator regional – Regiunea Sud-Est, tel: +40 0728 240 139

Maria Jerlaeanu - Responsabil cu instruirea - jerlaeanu_m@yahoo.com

Simona Cioara - Purtatorul de cuvant din Penitenciarul Braila

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: