A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Economia socială în practică : Rolul economiei sociale în reintegrarea socio-profesională a persoanelor defavorizate

Data: 21.05.2013

CENTRUL ROMÂN PENTRU EDUCAŢIE ŞI DEZVOLTARE UMANĂ – C.R.E.D. organizează la București, în incinta Hotelului Intercontinental, str. Nicolae Balcescu nr.4. în perioada21 – 24 mai 2013, Conferința internațională ”Economia socialăîn practică: Rolul economiei sociale în reintegrarea socio-profesională a persoanelor defavorizate”.

Evenimentul se derulează în cadrul proiectului “Economia socială – O nouă provocare în inserția pe piața muncii a deținuților” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID-57397, realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Femei Târgșor, Penitenciarul pentru Minori și Tineri Tichilești, Penitenciarul Brăila, S.C. MONOPRIX SRL, European Think Tank Pour la Solidarité, Belgia.

Agenda conferinței cuprinde: prezentarea cadrului legislativ privind economia socială în Uniunea Europeană și în România; prezentarea procesului de reintegrare a persoanelor condamnate în Uniunea Europeană și în România cu ajutorul instrumentelor specifice economiei sociale; ateliere de lucru în care se vor analiza modalitățile de abordare și utilizare a economiei sociale în reintegrarea persoanelor defavorizate (în particular persoanelor condamnate), ș.a.

Printre invitațise numară reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice; Ministerului Justiției; Ministerului Economiei; Administrației Naționale a Penitenciarelor; Direcției de Probațiune; reprezentanți ai instituțiilor publice din România; Olle Hessel din partea organizației HIGH:Five din Copenhaga, Danemarca; reprezentanti ai ONG-urilor din România și UE.

Persoane de contact:

Camelia Tancău – Manager Proiect, tel/fax: +40 21 3365245; Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana – CRED

Anca Militaru – Expert, CERES - Centru de Resurse pentru Economie Socială, tel./fax. 0213108211, e-mail: anca@cred.org.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: