Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

40.000 USD in programul de finantare PACT pentru COMUNITATE. AFLA DETALII SI APLICA PANA IN 5 SEPTEMBRIE 2012!

Data: 08.08.2012

Se lansează programul de finanțare PACT pentru COMUNITATE

În contextul în care fondurile existente în acest moment în România, în special cele structurale, lasă prea puțin loc pentru abordarea dezvoltării comunitare cu scopul de a crea și/sau a sprijini dezvoltarea structurilor de societate civilă la nivel local, Fundația PACT lansează programul de finanțare «PACT pentru COMUNITATE».

Acest fond de dezvoltare comunitară durabilă a fost gândit pentru a facilita accesul comunităților locale la surse de finanțare și servicii de dezvoltare comunitară, mai ales la nivel grassroots.

Astfel, «PACT pentru COMUNITATE» promovează și susține iniţiativa membrilor comunităţilor rurale şi urbane mici și medii (până în 30.000 de locuitori) din sudul României prin acordarea de finanţări pentru proiecte și servicii care au la bază procese de dezvoltare comunitară.


«PACT pentru COMUNITATE» este o continuare a programului de bază al Fundației PACT, «Învățare, Participare, Încredere», programul de dezvoltare de organizații comunitare în sudul României. Ca program central extins, «PACT pentru COMUNITATE» se adresează comunităților mici și medii din zone rurale și urbane din sudul țării: atât grupurilor comunitare informale constituite din membri voluntari cu inițiativă ai comunităţilor locale, cât și organizaţiilor comunitare active existente (care fie dețin personalitate juridică, fie sunt încă grupuri comunitare informale), dezvoltate prin programele și proiectele Fundației PACT, precum și organizațiilor locale mici ale societății civile, constituite conform legii asociațiilor și fundațiilor.

Cu ocazia lansării programului de finanțare «PACT pentru COMUNITATE», Fundația PACT deschide primul apel de cereri de finanțare din acest fond, cu 4 linii de finanțare diferite, după cum urmează:

I.      Proiecte derulate în parteneriat – în cadrul acestei componente se vor finanța proiecte care vizează dezvoltarea capacității de lucru în parteneriat a organizațiilor comunitare, fie ele grupuri de inițiativă informale sau ONG constituite formal, prin proiecte de dezvoltare comunitară, antreprenoriat social și cultural sau alte forme ale economiei sociale. Proiectele sunt inițiate și realizate în comun de organizații comunitare și/sau alte organizații mici locale de societate civilă, preferabil cu implicarea altor actori relevanți la nivel local și/sau regional.

II.      Schimburi de experiență și vizite de studiu – în cadrul acestei componente se vor finanța vizite de studiu și/sau schimburi de experiență între comunități locale, la nivel național, în beneficiul organizațiilor comunitare sau locale mici care vizează dezvoltarea comunității de care aparțin. Temele vizate pot fi cuprinse în următoarele arii: practici de participare civică şi eficienţa lor, antreprenoriat social / cultural, economie socială etc. (dar nu se limitează la acestea, atâta timp cât ele vizează dezvoltarea organizațiilor participante, a persoanelor și grupurilor implicate, în beneficiul comunității locale). Vizitele de studiu sau schimburile de experienţă trebuie să aibă loc fie în timpul unui proiect deja aflat în derulare la nivel de comunitate, fie să preceadă un proiect ce urmează a fi implementat; astfel, aceste cereri de finanțare trebuie să demonstreze că aduc un plus de valoare proiectului aflat sau care se va afla în derulare în viitorul apropiat, în comunitatea solicitantului.

III. Servicii – în cadrul acestei componente se vor finanța proiecte ce vizează dezvoltarea capacității organizaționale (interne și de lucru participativ cu comunitatea, cu factori relevanți la nivel local/județean și micro-regional) a organizațiilor comunitare active sau a altor organizații locale. Prin această componentă, Fundația PACT poate oferi servicii gratuite la nivel local sau regional: instruire, consultanță, facilitare (ateliere, seminarii). Solicitantul va trebui să dezvolte un nou proiect la nivel local, după ce va beneficia de serviciile solicitate, asigurând astfel sustenabilitatea demersului.

IV. Antreprenoriat social și cultural, economie socială – acestă componentă vizează inițiativele de antreprenoriat social, cultural și alte forme ale economiei sociale dezvoltate de organizații comunitare sau de alte ONG locale active în domeniul vizat, precum și de grupuri informale din comunitate.

Prin aceast apel de proiecte ne adresăm organizaţiilor cu sediul la nivel local, care acționează în județele din sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman), sud-est (Buzău,Brăila, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) şi sud-vest (Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt) ale României.
-

Suma totală a finanțărilor alocate în cadrul acestei prime runde a Programului «PACT pentru COMUNITATE» se ridică la 40.000 USD. Detaliile specifice legate de bugetul alocat per proiect în cadrul fiecărei componente a fondului se regăsesc în Ghidul solicitantului.

Cererile de finanțare, împreună cu anexele necesare, se depun electronic (exclusiv) la adresa pactpentrucomunitate@fundatiapact.ro până la data de 5 septembrie 2012 (inclusiv), ora 24.00.

Fiecare componentă a Programului de finanțare PACT pentru COMUNITATE are câte un format specific al cererii de finanțare, toate fiind atașate Ghidului solicitantului. Pachetul de documente aferent acestui apel de proiecte este disponibil pe site-ul www.pactpentrucomunitate.ro.

Fundația PACT contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. Oferim instruire, consultanță, facilitare și mică finanțare grupurilor interesate să deruleze proiecte comunitare și afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. Până în prezent, am finanțat 95 de proiecte comunitare în comunităţi mici şi mijlocii din sudul României, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate şi am îmbunătăţit viaţa a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate.


Programul de finanțare „PACT pentru COMUNITATE” este dezvoltat de Fundația PACT cu sprijinul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust).

La momentul lansării sale, următorii parteneri și parteneri media susțin programul: Reper21 (prin proiectul de responsabilitate socială în rândul societății civile „Societal”), Radio France International (RFI), România Pozitivă, Eurodesk, Calendar Evenimente, InspireBusiness, StiriONG, CSRevolution.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Finantari & Fonduri:

» Formularul 230: Surprize ascunse pentru ONG-uri în Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 147/2020
» ASHOKA ȘI NESTLE lanseaza „CREATING SHARED VALUE PRIZE” in valoare de 500,000 franci elvetieni
» CESE ofera premii de 50.000 Euro pentru promovarea locurilor de muncă de calitate și a spiritului antreprenorial pentru viitorul ocupării forţei de muncă
» AFIR: nu mai sunt bani
» AM POCU anunta rezultatul procesului de solutionare a contestatiilor
» Finanțare pentru tineri sportivi și artiști
» FONDURI EUROPENE de până la 15.000 de euro! Ghidul Solicitantului Masura 6.3 / 2017
» Lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate în cadrul apelurilor POCU/18/4/4.1 și POCU/20/4/4.2
» Facilitare comunitara: Ai depus cererea la APIA? Iată ce drept ai după expirarea termenului-limită de 15 mai!
» 177 mil. euro: credite cu susținere europeană pentru întreprinderile mici și mijlocii din România
» Nouă ne pasă - de mediul rural, de educație, de abandonul școlar. Finanțare
» Granturi in valoare de 200.000 euro in Competitia „Idei din Tara lui Andrei”
» Ordonanță de Urgență adoptată în ședința de astăzi: Mecanismului financiar Spaţiul Economic European 2014 - 2021 şi Mecanismul financiar norvegian 2014 – 2021
» Top 30 idei de afaceri neagricole pe care le poți porni la țară cu fonduri europene
» Intreprinderile sociale vor putea obtine, pana la sfarsitul acestui an, atestatul care le va oferi posibilitatea de a accesa fonduri europene,
» Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se apropie de nivelul maxim alocat
» Eugen LUCAN, reprezentantul Romaniei in CESE va sustine nominalizarile romanesiti pentru acordarea PREMIULUI CESE PENTRU SOCIETATEA CIVILA 2014-"Rasplatirea excelentei in initiative ale societatii civile". Valoarea premiilor este de 30.000 Euro!
» Studiu european: comisionul ilicit in materie de fraudare a achizitiilor publice
» Ministerul Fondurilor Europene a lansat oficial in dezbatere publica, marti seara, noul proiect de acord de parteneriat
» Prima runda pilot a Fondului de Mobilitate pentru Experti din Romania si Republica Moldova a fost prelungita pana in decembrie 2013
» Fondurile europene si economia sociala, cum a fost pana in 2013, ce va urma
» Astăzi se lansează Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013!
» Premiu de artă pentru Europa Centrală și de Est în valoare de 35.000 euro. START LA ÎNSCRIERI!
» Fabricat in Tara lui Andrei – cea mai mare competitie de afaceri sociale cu finantari in valoare totala de pana la 350.000 euro - isi anunta finalistii
» Fonduri UE 2014-2020. Calendarul cu termene limita, publicat de Minister.
» YouthBank Bucuresti anunta un fond de 30.000 lei pentru proiectele liceenilor
» World Vision România oferă finanţare pentru 30 de ateliere de meşteşuguri
» Antreprenorii din Romania pot primi 30.000 de euro finantare pentru proiectele lor digitale
» Primul Ministru declara: Am primit instiintarea oficiala privind deblocarea POSDRU
» In ultimii 5 ani, Innovation Norway a administrat in Romania proiecte de peste 45 de milioane de euro in domeniul protectiei mediului, al productiei sustenabile, al inovatiei
» Educatia pe tot parcursul vietii - o prioritate a sistemelor de invatamant globale
» Corectii financiare de 198 milioane de euro pe POS DRU si de 10 milioane euro pe POS Mediu
» Beneficiarii de fonduri UE care asteapta platile se plang de conturi blocate si de restante de milioane de euro
» Peste o suta de proiecte pentru finantare UE, in evaluare timp de un an si jumatate la MAI. Cine sunt evaluatorii si cat incaseaza din bani publici
» Se reiau platile AMPOSDRU catre beneficiari
» Leonard Orban: Corectia de 25% pe POSDRU nu va afecta toti beneficiarii
» AM POSDRU vrea sa ajute beneficiarii afectati de intarzierile in rambursarea banilor din FSE
» AM POSDRU anunta prelungirea termenului de plata pentru cererile aprobate
» Agricultura din Romania dupa 5 ani de fonduri europene
» TVA va fi eligibila pentru proiectele POSDRU depuse inainte de 2012 si aflate in implementare
» Credite cu dobandă subventionata pentru accesarea fondurilor europene destinate agricultorilor
» 40.000 USD in programul de finantare PACT pentru COMUNITATE. AFLA DETALII SI APLICA PANA IN 5 SEPTEMBRIE 2012!
» 805 cereri de finantare primite in cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri de Organismul Intermediar Elvetian
» Consiliul Europei cere fortelor politice din Romania sa asigure functionarea institutiilor si respectarea normelor democratice
» Burse pentru viitori antreprenori
» Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere – Masura 123
» 100.000 de euro in programul de granturi Raiffeisen Comunitati 2012
» Se prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 141 Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta
» POSDRU: Instructiunea nr. 61 privind verificarea cererilor de rambursare din cadrul proiectelor finantate
» Finantare de peste 65 000 lei pentru solutii moderne de invatare in scolile si liceele clujene.
» Norvegia va oferi fonduri nerambursabile de 300 mil. euro pentru promovarea tehnologiilor nepoluante
» Mai bine de 5.000.000 CHF, bani in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru dezvoltarea societatii romanesti!
» FDSC lanseaza a doua runda de finantare in cadrul Fondului de Actiune Rapida
» Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va incuraja crearea centrelor de afaceri si parcuri industriale
» Fundatia ERSTE ofera burse pentru cercetari sociologice: “ERSTE Foundation Fellowship for Social Research”, sesiunea 2012-2013
» Apel pentru transmiterea de proiecte, editia 2012 „Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale”
» Lansarea Schemei de grant pentru ONG-uri, runda intai
» Apeluri de proiecte ce se lanseaza in luna Mai
» IKEA va acorda 30.000 euro pentru cel mai potrivit partener pentru dezvoltarea de programe și proiecte care au ca scop bunăstarea copiilor!
» Romanian American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat acorda peste 1 milion de lei pentru infiintarea a sapte intreprinderi sociale "verzi"
» Echipa Youth Bank Mures a selectat 10 proiecte scrise de liceenii mureseni in vederea finantarii
» Sprijinul pentru tinerii fermieri creste la 40.000 de euro
» 10 aprilie, este ultima zi pentru depunerea Scrisorilor de intentie la Fondul pentru Inovare Civica!
» Doua milioane lei pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural
» Antreprenoriatul la feminin
» Fondul pentru Inovare Civica, o noua linie de finantare pentru organizatiile neguvernamentale
» Apel pentru propuneri de finantare: Making the Most of EU Funds for Roma
» Masuri referitoare la Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane
» Intreruperea termenului de plata pentru cererile in curs pe POSDRU
» MMFPS selecteaza asociatii si fundatii care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala in vederea acordarii de subventii de la bugetul de stat
» CEE Trust anunta prioritatile sale pentru activitatea de finantare din 2012 in Romania
» YouthActionNet - burse pentru tinerii antreprenori din domeniul social
» Fonduri europene pentru educatia antreprenoriala
» 17 ghiduri gratuite de strangere de fonduri si obtinere de finantari
» Seminar de informare URBACT II
» Peste 6 milioane de Euro în 2012 bugetul programului Tineret în Acţiune. Bani pentru proiecte
» Program cu finantare europeana pentru somerii tineri si somerii de lunga durata, tineri si adulti
» Program de finantare pentru cresterea nivelului educational al elevilor din clasele primare
» Implementarea Regio - Programul Operational Regional in Regiunea Vest la sfarsitul anului 2011
» Oferta de 10.000 de euro in servicii de marketing online pentru sustinerea unei cauze din sectorul non-profit
» PROGRESS - finantari europene pentru imbunatatirea politicilor sociale
» NESsT lanseaza Competitia intreprinderilor sociale 2011-2012
» Ecouri ale actiunilor de protest: de la Iasi la Bucuresti si ...UE!
» Benenfiiarii POS DRU ies in strada
» Eugen LUCAN semnaleaza ca s-a lansat premiului CESE pentru societatea civilă 2011 care are o valoare de 30.000 Euro
» Catalogul Atelierelor Grundtvig aprobate pentru derulare in 2011-2012.
» Traian Basescu despre un minister pentru administrarea fondurilor UE: Trebuie sa fie un om credibil la Bruxelles. Stiu cine va fi, e convenit cu premierul
» Granturi de la Raiffeisen Comunitati pentru ONG-uri, spitale, scoli si bloggeri
» CONCURS: Nagy-Imecs Peter a castigat excursia la Bruxelles oferita in cadrul concursului Propune solutii pentru absorbtia fondurilor europene
» Concursul de finantare pentru proiecte culturale
» Proiectul CRED a fost selectat pentru evaluarea finala facuta de Fundatia ERSTE
» Lansarea competiţiei „Beneficii economice din investiţii sociale"
» Bani pentru antreprenoriatul social! O schimbare pozitiva in comunitatea clujeana!
» ONG-urile acuza functionarea defectuoasa a sistemului electronic unde se depun contra cronometru proiecte pentru finantare UE. Miza: 130 milioane euro
» Sistemul informatic de la 'Dezvoltarea Resurselor Umane' - nefunctional in ziua depunerii proiectelor pentru finantare
» S-a deschis linia de finantare aferenta DMI 6.1. - Probleme semnalate la incarcarea aplicatiilor online
» Raspuns la scrisoare deschisa lansata de CE-RE privind Ghidul solicitantului elaborat de AM POS DRU pentru DMI 6.1
» "Economie sociala si solidaritate"